shadow-line-png-3.png

jeugdland wordt overgenomen door robots

Op 2 mei 2017 waren wij van de Kleine Fabriek uitgenodigd op Jeugdland, Almere Haven. Binnen een uur waren alle plekken gereserveerd voor de workshop 'H2BAR: Aangepast', dit toont maar weer eens hoeveel interesse er is in robotics.

 

Planning: Workshop.

  • Welkom - Introductie.

  • Veiligheid.

  • Instructie.

  • Ontwerp en bouw.

  • Eindresultaat.

  • Battle of the Robots.

  • Evaluatie en reflectie.

De workshop begon met een korte introductie gevolgd door enkele veiligheidsregels en een instructie m.b.t. de workshop 'H2BAR: Aangepast. Dit is een workshop waarbij we scholen/instellingen zelf kunnen aangeven of ze willen dat de workshop gebaseerd is op een thema. In dit geval draaide de workshop om communicatie.

 

Na een instructie van vijftien minuten konden de leerlingen gelijk aan de slag met het ontwerpen en bouwen van hun eigen robot en gezien de grote hoeveelheid leerlingen die aanwezig waren tijdens deze workshop hebben we de workshop voor de leerlingen vergemakkelijkt door gebruik te maken van een stappenplan. Een vraag hier en een compliment daar en zo was de uur al snel vervlogen.  De kinderen keken met verbazing toe, hoe hun robot op de tafel vooruit bewoog. De creatievelingen konden aan het einde van de workshop ook nog hun robot laten spraypainten, door één van de vrijwilligers en met opmerkingen zoals; 'Ik wil nog een robot maken!' en 'Wanneer komen jullie weer langs?', konden we onze workshop met trots afsluiten.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom